Choose Language:

GreekEnglish (United Kingdom)
Home Συνταγές ΓΛΥΚΑ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ 3
4 αυγά χωρισμένα
600γρ  τριμμένο καρότο
400γρ  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400γρ  ζάχαρη
100γρ  χοντροτριμμένα καρύδια
100γρ  σταφίδες  που έχουμε μουλιάσει στο νερό και τις έχουμε αλευρώσει ελαφρώς
120γρ  αραβοσιτέλαιο
2 κουταλάκια μπαίηκεν πάουντερ
1 συσκευασία βανίλια η  2 κλωναράκια  ξυσμένη μάυρη βανίλλια  

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1. Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι και το μπαίηκεν.
3. Προσεκτικά και με κουτάλα προσθέτουμε το καρότο, τα καρύδια, τις σταφίδες και την μαρέγκα.
4. Αδειάζουμε σε μεγάλη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Γαρνίρουμε με κρέμα απο αυγόγλασο που ετοιμάζουμε ως εξής
250γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
το ασπράδι απο ένα αυγό
10γρ χυμός λεμονιού
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ασπράδι του αυγού και προσθέτουμε  το χυμό .